Torokcsakra tabletta

2013.11.13 11:11

A félelem, a tanácstalanság és a zavarodottság a fizikai világ része. Már előre félünk tőle, ha érezni kezdjük. Hogy is van ez?
FÉLELEM - tartok az ismeretlentől, mert nem kiszámítható, tartok tőle, hogy elveszítek valamit, amim van és kell nekem. Tehát a félelem túlzott ragaszkodás a múlandó dolgokhoz.
TANÁCSTALANSÁG - nem tudom, mit tegyek egy adott helyzetben. Viszonyulok valamihez, ami csak az én fejemben létezik ily módon. Mások másképp látják. Tehát a tanácstalanság egy olyan helyzet, hogy döntés előtt állok, de nem tudok dönteni.
ZAVARODOTTSÁG - tele van a fejem információkkal, és ezeket MOST nem tudom feldolgozni az elmémmel. Döntéshelyzet ez is, mert az utak, kijáratok száma megnövekedett, választásra késztet. Tehát a zavarodottság a MOST-ban dönteni nem tudás állapota...
A múlandó dolgok múló érzéseket adnak, a világról szerzett és tapasztalt ismereteink pedig csak addig élnek bennünk kusza érzésként, míg meg nem értjük, minden értünk van.
Ami sosem instant, sosem múló és sosem kényszerít választásra, az a szíved hangja - ha a megérzéseidet a szív-teredből hívod elő, nem kell folyton játszanod, sminkelned, mert ezek nélkül is jól érzed magad a világban. 

(2013. november 7.)